Στο Στρασβούργο 15 – 17 Σεπτεμβρίου οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες

Posted on

Κορυφώνονται οι δράσεις ενημέρωσης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο εν όψει του Αρείου Πάγου

ευρωκοινοβούλιο

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα βρίσκονται από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών προσκεκλημένες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο και του συνόλου της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της GUE/NGL.

Εν όψει της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης, που έχει καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών στις 23 Σεπτεμβρίου, κορυφώνονται οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης γύρω από το αίτημα των καθαριστριών να επιστρέψουν στην εργασία τους, όπως άλλωστε έκρινε και η πρωτόδικη δικαστική απόφαση.

32 μέλη θα απαρτίζουν την ελληνική αποστολή και για τρεις μέρες στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσουν σειρά επαφών με συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς καθώς και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, ώστε να φτάσει σε κάθε ευρωπαίο πολίτη ο αγώνας των καθαριστριών, που κρατά ένα χρόνο τώρα.

Θα ζητήσουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να εφαρμοστεί η πρωτόδικη απόφαση, που τις δικαιώνει και ορίζει την άμεση επιστροφή στην εργασία τους.

Ο αγώνας των καθαριστριών έχει ήδη συγκινήσει μεγάλα τμήματα των ευρωπαϊκών κοινωνιών και το «κόκκινο γάντι» γίνεται σύμβολο ενάντια στη λιτότητα, τις απολύσεις και την ανεργία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s