Αυτές οι απολύσεις θα μείνουν στα χαρτιά . Ο αγώνας μας θα τις ακυρώσει.

Posted on

ΓΑΔΑ 19.9.1

Απολύονται οι υπό διαθεσιμότητα καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών – πλην 38 εκ των οποίων προσλαμβάνονται-, με βάση του τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ.  Ετσι, οι καθαρίστριες ενημερώθηκαν με ανάρτηση στο site του ΑΣΕΠ για την διακοπή ουσιαστικά του καθεστώτος διαθεσιμότητας και την οριστική απόλυσή τους. Η εξέλιξη αυτή ξεσήκωσε ένα νέο κύμα αντιδράσεων κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων. «Την πλέον προκλητική αναλγησία απέναντι στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, εμφανίζουν τα αρμόδια υπουργεία, προχωρώντας ουσιαστικά στην οριστική τους απόλυση παραμονές Χριστουγέννων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Η Ομοσπονδία Εφοριακών καλεί τον υπουργό Οικονομικών αλλά και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς να προχωρήσουν σε αντιμετώπιση του ζητήματος των απολυμένων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση  της ΠΟΕ ΔΟΥ έχει ως εξής:

Προκλητική αναλγησία υπουργείων για τις καθαρίστριες

Την πλέον προκλητική αναλγησία απέναντι στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, εμφανίζουν τα αρμόδια Υπουργεία, προχωρώντας ουσιαστικά στην οριστική τους απόλυση παραμονές Χριστουγέννων. Με ανάρτηση στο site του ΑΣΕΠ χθες, ενημερώθηκαν για την διακοπή ουσιαστικά του καθεστώτος διαθεσιμότητας και την οριστική Απόλυσή τους!

Η Ομοσπονδία Εφοριακών ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ αλλά και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς να προχωρήσουν σε αντιμετώπιση του όλου ζητήματος και απαραίτητα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους στη δικαιοσύνη στις 25.2.2015. Ας δείξουν στοιχειώδη ευαισθησία στις γυναίκες αυτές που ο αγώνας τους έγινε σύμβολο τόσο σε επίπεδο Ελλάδας όσο και Ευρώπης.

ΚΑΛΟΥΜΕ την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ, αλλά και κάθε πολιτικό και κοινωνικό φορέα, να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στις κινήσεις εκείνες για την ακύρωση των απολύσεων και την κατάθεση των σχετικών τροπολογιών στην Βουλή.

Εμείς εκφράζουμε την συμπαράσταση στις απολυμένες συναδέλφισσες και προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι η φωτιά που βάζει στο Υπουργείο Οικονομικών με το ζήτημα αυτό αλλά και με τα υπόλοιπα (μειώσεις μισθών, συντάξεις κλπ) είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ !!

Να ακυρωθούν τώρα οι επίσημες απολύσεις των καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών

Εξάλλου, σε κοινή δήλωση τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ   επισημαίνουν τα εξής:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσέφερε ως «χριστουγεννιάτικο δώρο» στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών τις οριστικές απολύσεις τους. Χωρίς να περιμένει καν την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο τον ερχόμενο Φεβρουάριο αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιο ευάλωτα αλλά και σκληρά αγωνιζόμενα τμήματα των εργαζομένων.

Καλούμε τον λαό, τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών για την ακύρωση των απολύσεών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει μέχρι τέλους τον αγώνα των καθαριστριών, απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση ακύρωση των απολύσεών τους και δεσμεύεται πολιτικά ότι, εφόσον με τους αγώνες και την ψήφο του λαού αναδειχθεί στην διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναφέρει άμεσα στις εργασίες τους όσους και όσες απολύθηκαν σε εφαρμογή των αντισυνταγματικών μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο».

mpolari_ypoik_1105 (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s