Ποιές είναι οι καθαρίστριες

p61112482-4Είμαστε 595 γυναίκες καθαρίστριες, που εργαζόμασταν για πάρα πολλά χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας. Από 18 Σεπτεμβρίου 2013 είμαστε σε καθεστώς διαθεσιμότητας και το Μάιο του 2014, χάνουμε τις δουλειές μας, ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ .

Είμαστε όλες ΓΥΝΑΙΚΕΣ , η διάκριση φύλου είναι ολοφάνερη, οι περισσότερες από μας είμαστε πάνω από 50 χρόνων, και πολύ κοντά στη σύνταξη την οποία ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Πολλές από μας είμαστε μονογονεϊκές οικογένειες και με το μισθό μας ζούσαμε τις οικογένειές μας.

Αυτές οι μνημονιακές πολιτικές, μας στερούν το δικαίωμα στην δουλειά και στη ζωή. Αυτήν την στιγμή στη χώρα μας, η συνολική ανεργία είναι 27% και ιδιαίτερα στις γυναίκες 62,8%.

 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.

Μέχρι το 2005 εργαζόμασταν με συμβάσεις έργου. Μετά από Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφού επιβλήθηκε πρόστιμο στην Ελλάδα, μετατράπηκαν οι συμβάσεις εργασίας μας σε Αορίστου Χρόνου .

Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μας απολύει για να μειώσει τα ελλείμματα. Η αλήθεια είναι ότι κοστίζουμε στον Ελληνικό Δημόσιο πολύ λιγότερο από τα ιδιωτικά συνεργεία των εργολάβων που μας αντικατέστησαν. Για την Ελληνική Κυβέρνηση και την Τρόικα είμαστε αριθμοί και όχι ανθρώπινες ζωές.
Εδώ και 4 μήνες, από 18 Σεπτεμβρίου, βρισκόμαστε σε καθημερινές κινητοποιήσεις έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Έχουμε κάνει ένα τιτάνιο αγώνα που αντιμετωπίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση με βία και καταστολή .

Επειδή είμαστε από τα κατώτερα στρώματα της εργατικής τάξης και κυρίως γυναίκες, πίστευαν ότι θα είμαστε εύκολος στόχος και ο αδύναμος κρίκος . Εμείς όμως μαζί με χιλιάδες ακόμη απολυμένους και απολυμένες αγωνιζόμαστε καθημερινά, ενάντια στα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικας που καταστρέφουν τη ζωή μας και μας οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση.

 

·   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.

·   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.  

·   ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ. 

·   ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΜΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.


Σχολιάστε