11 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, 100 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ Κ. ΣΕΡΒΙΑΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Posted on Updated on

100

11 μήνες στο δρόμο,

100 μέρες διαμαρτυρία στην Κ. Σερβίας,

 595 Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών δίνουν ένα αγώνα αξιοπρέπειας για ζωή . Στο πλευρό τους το σύνολο της κοινωνίας που δείχνει  με όλους τους τρόπους  αλληλεγγύη και συμπαράσταση.

 Η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο, έχει επιλέξει την  καταστολή και τα ΜΑΤ,  απέναντι σε γυναίκες  50 -60 χρονών που διεκδικούν το αυτονόητο.  Επειδή όμως το δίκαιο φωνάζει από μακριά, στελέχη της ίδιας της Κυβέρνησης συντάχθηκαν  με αυτόν τον αγώνα και ζήτησαν την επιστροφή τους στη δουλειά και συμμόρφωση  στη δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει. Η Κυβέρνηση παρόλα αυτά δείχνει  ανυποχώρητη,  δεν λογαριάζει ούτε δικαστικές αποφάσεις, ούτε το κοινό περί δικαίου αίσθημα . Πρέπει πάση θυσία  να επιβάλει αυτές  τις βάρβαρες πολιτικές που οδήγησαν το μεγαλύτερο  της κοινωνίας στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την καταστροφή.  Η υποχώρηση και η συμμόρφωση  στη δικαστική απόφαση θα έστελνε το μήνυμα στην κοινωνία ότι «όποιος αγωνίζεται νικά» κι ένα τέτοιο μήνυμα θα ήταν ολέθριο και καταστροφικό , θα ξεσήκωνε ανέμους και θύελλες.

 Η πυγμή όμως  απέναντι σε γυναίκες αποφασισμένες,  λειτουργεί αντίθετα, τις ατσαλώνει, τις εμψυχώνει και τις δίνει δύναμη να συνεχίσουν. Το κύμα συμπαράστασης  από τον απλό κόσμο  που έδωσε μαζικά  το παρόν στη συναυλία συμπαράστασης στο Σύνταγμα, αλλά και η αλληλεγγύη των καλλιτεχνών και των διανοούμενων, έχει εκνευρίσει την Κυβέρνηση . Επιστράτευσε λιτούς και δεμένους, φαντάσματα της Χούντας, κι έδωσε έναν υποδειγματικό αγώνα  συκοφάντησης και  απαξίωσης όσων συνέβαλαν στην πρωτοφανή για τα μνημονιακά χρόνια επιτυχία αυτής της συναυλίας που θύμισε μέρες μεταπολίτευσης.

 Το δεύτερο πράγμα που φοβάται αυτή η Κυβέρνηση, είναι η σύνδεση των αγώνων του λαού  με τον πολιτισμό και την τέχνη. Γιατί  η ιστορία έχει αποδείξει  ότι όταν   η ποίηση,  η μουσική,  η τέχνη γενικότερα, συναντήθηκε με τους αγώνες αυτού του λαού για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, οι καταπιεσμένοι ξεσηκώθηκαν, η αντίσταση στη βαρβαρότητα κορυφώθηκε, ο λαός  νίκησε.

Ένα αεράκι πλανιέται  πάνω από τη χώρα που στην Κυβέρνηση φέρνει ανατριχίλες…. Σκουριές, ΒΙΟΜΕ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΑΙΓΙΑΛΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ και ο κατάλογος αυτός συνεχώς μακραίνει….

Το τέλος του καλοκαιριού κοντοζυγώνει, τα πρώτα ραβασάκια απολύσεων  μας χτύπησαν την πόρτα σήμερα που συμπληρώνουμε 100 μέρες στη σκηνή, ο εκφοβισμός των συνεχών κλήσεων στη ΓΑΔΑ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, η καταστολή και η αστυνόμευση καλά κρατεί, γι αυτό κι εμείς λέμε ότι είμαστε  ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ .

  Η αυτοί ή εμείς. Όχι άλλο μαύρο στη ζωή μας. Όλοι μαζί θα νικήσουμε…..!!!!!

Υ.Γ.

Ένας μικρός πανηγυρικός για τις 100 μέρες, αφιερωμένος στις ηρωικές  595 από την 597.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s